Ankara Elmadağ Aile Sağlığı Merkezi

Ankara Elmadağ Aile Sağlığı Merkezi

NO
Aile Sağlığı Merkezi Adı
ADRES
TELEFON
1
ELMADAĞ 1 NOLU ASM
KEMALPAŞA MAHALLESİ ALİ EYSEN SOKAK NO.12 ELMADAĞ/ANKARA
0312 863 42 86
2
ELMADAĞ 2 NOLU ASM
YENİDOĞAN MAHALLESİ İNÖNÜ CD. NO:14 ELMADAĞ/ANKARA
0312 863 06 60
3
ELMADAĞ 3 NOLU ASM
GÜMÜŞPALA MAHALLESİ ARİF ÇALIŞ CADDESİ NO:33 ELMADAĞ / ANKARA
0312 863 26 48
4
ELMADAĞ 4 NOLU ASM
KURTULUŞ MAHALLESİ ÖZGÜR SOKAK NO:24    ELMADAĞ/ANKARA
0312 863 52 51
5
ELMADAĞ HASANOĞLAN ASM
İSTASYON MAHALLESİ MENDERES BULV.SAĞLIK SOKAK NO:52 ELMADAĞ/ANKARA
0312 866 24 02
6
ELMADAĞ LALABEL BAŞTAŞ ASM
SAMSUN YOLU 35. KM LALABEL MAHALLESİ ELMADAĞ/ANKARA
0312 864 00 02




İl Sağlık Müdürlüğü

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
İl Sağlık Müdürlüğü

Adres :  Mehmet Akif Ersoy Mah. Bağdat Cd. No:62, 06105 Yenimahalle/ANKARA
Tel     : 0312 592 4400

Sıhhiye Umum Müdürlükleri daha önce İç İşleri Bakanlığına bağlı çalışırken, 1914 de İç İşleri Bakanlığının adı İç İşleri ve Sağlık Bakanlığı olur. 1920 de Sağlık Bakanlığının kurulmasıyla taşra teşkilatı olarak merkeze bağlanır.

Sağlık teşkilatlanması açısından Cumhuriyetin devraldığı sistem Sağlık Müdürlüğü ve Hükûmet Tabipliği şeklindedir. Hastane hizmetleri ise Cumhuriyetten önce daha çok Özel İdare ve Belediye Hizmetleri şeklindedir. Bu uygulama 1950'li yıllara kadar sürmüştür. Bununla birlikte Cumhuriyetin ilk yıllarında Sağlık Bakanlığı hastane hizmetlerine öncülük etmiş ve Numune Hastanesi olarak adlandırılan hastaneler açmıştır. O dönem Türkiye de 7 Numune Hastanesi açılmıştır. Daha sonra yataklı tedavi kurumlarının yönetimi yerel yönetimden alınarak, personel atamaları, tayinler vb. personel hareketlerinin tek elden olması için merkezi yönetime bağlanmıştır.

O yıllarda Ankara‘da 1'i resmi 6’sı resmi olmayan 7 eczane vardı. Resmi eczane, Numune Hastanesinde yer alıyordu.  Muntazam, ilaç bakımından zengindi  ve dışarıya ilaç vermiyordu. Bu eczane sadece hastanede tedavi gören hastaların ilaçlarını tedarik etmekteydi. Şu anda ise (Temmuz 2016 itibarıyla) ilimizde 2029 eczane faaliyet göstermektedir.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Cumhuriyetten önce Sıhhiye Umum Müdürlüğü olarak görev yapıyorken, Cumhuriyetin kurulmasından sonra Sıhhat ve İçtimai Muavenet Müdürlüğü adını almıştır. Arşivlerde herhangi bir belgeye rastlanmasa da döneme en yakın kişilerin söylemleriyle Ankara Vilayet Konağında hizmete başladığı düşünülmektedir.

Kategoriler

.